lördag 12 juni 2010

Sommarbaguette

En härlig sommarbaguette som livar upp både osten, soppan, salladen eller bara enkel med lite bregott. Mm vad gott! Lite seg med stark skorpa.


Gör så här:
2 g jäst
300g vatten
390 g vetemjöl spec
9g salt
Fröer att rulla baguetterna i som tex solrosfrön, sesam och linfrö.

Kör alla ingredienser i 5-10 minuter i maskinen. Lägg allt i en oljad bunke i rumstemp över natten. På morgonen kåda degen i lite mjöl och lägg in i mjölad bakduk som du stänger löst runt degen så den har plats att jäsa. Låt jäsa 45 minuter. Sätt ugnen på 275 gradet. Efter jäsningen delar du upp degen i 3 delar, rulla försiktigt varje del i fröerna i en stor tallrik och lägg försiktigt upp dem på bakplåtspapper. Grädda bröden på baksten till 97 grader. Skvätt in lite vatten under bakstenen när du sätter in bröden. Se till att få bra färg på skorpan.

Låt svlana på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar