söndag 2 september 2012

Polkabeta carpaccio


En enkel vegetarisk förrätt för 2-3 personer. Super fint

2 polkabetor
1 morot

Alternativ 1:
flingsalt
olivolja
balsamvinäger
Persilja

Alternativ 2:
1 kruka Basilika
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
3 msk pinjenötter
1 dl riven parmesan

Skala och skiva polkabetan och moroten fint i en mandolin. Välj ut de finaste skivorna och lägg de runt hela tallriken. Välj några morotsskivor att blanda i för att bryta färgen.
Alternativ 1: Smula flingsalt runt hela, ringla olivolja och balsamvinäger på alla skivorna och strö ut lite persilja. Klart!
Alternativ 2: Mixa alla ingredienser till pesto såsen utan osten, den rör vi ner när allt annat är mixat och klart. Dutta ut pesto över skivorna. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar