onsdag 11 augusti 2010

Kokos- och sesamskorpan



Föräldragruppen i varje fall 2 av 3 familjer vi brukar hänga med kom hit en riktig ösregnsdag. Lättbakade skurna skorpor som smakar kanon till kaffet, i Italien kan man doppa dessa i lite sött vin.

Ingredienser:
100g smör 1,5 dl socker
2 ägg
20g kokos
20g sesamfrön
20g solrosfrön
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Sätt på ugnen på 200grader. Rör fett o socker poröst, tillsätt ett ägg i taget. Rör i fröer och kokos. Tillsätt mjölet som redan blandats med bakpulvret. Arbeta ihop snabbt till en deg. Dela degen i 3 längder. De får plats på en plåt, på bakplåtspapper.

Grädda i ugnen i 10 minuter. Skär längderna i ca 2 cm breda bitar, lägg alla bitar ner på plåten och grädda igen ca 4 minuter. Tag ut plåten och vänd alla skorpor så även andra snittytan rostas även då tar det ca 4 minuter. Ta ut dem o njut.

En som inte riktigt verkade helnöjd med resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar