onsdag 11 augusti 2010

Inlagd västeråsgurka



Kul och gott med egen gurka till hösten. Synd att jag inte odlat gurkorna själv!

Ingredienser:
1-1,5 kg västeråsgurkor ca 10-12cm långa
10 dillkronor
10 svartvinbärsblad

Lag:
1 liter vatten
0,5 dl salt
2 tsk socker
2 msk ättiksprit

Blanda först lagen, låt den stå tills salt o socker socker smälter. Rör då och då.

Borsta o skölj gurkorna, stick gurkorna med gaffel eller termometerstickan, några gånger så gurkorna lättare tar smak av lagen. Skölj bladen och dillkronorna.

Varva gurkor, dill och bladen i en tvättat glasburk, se till att packa alting tätt, gurkorna ska gärna fylla hela glasburken så inte de flyter upp till ytan, i så fall kan de börja mögla. Fyll på med lagen så det täcker, gärna fyller burken.

Förvara gurkorna svalt. Efter 1 vecka är gurkorna klara att äta. Håller sedan några månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar