söndag 18 juli 2010

Gazpacho med supersnabb Focaccia



Enkel och snabb söndagsmiddag. Maria Spetz inspirerade mig genom att ta med gazpacho till stranden här om dagen och det var så himla gott. Helt klart min ny/gamla favorit. Det var länge sedan sist men nu ska vi hänga ihop lite varje dag :)

Gazpacho - gör lite som du vill
2 stora tomater
1 gul paprika
1/2 gurka
1/2 liten rödlök
1 liten vitlök
0,5 dl olivolja
2 msk äppelvinäger
1 krm salt

Skölj allt, ansa, stoppa ner allt i mixern. Kör igång, smaka av, ställ in i kylskåpet. Riktigt snabbt o enkelt.

Snabb focaccia
400g vatten
20g jäst
30g olivolja
400g vetemjöl spec.
100g durumvete
10g socker
15g salt

Blanda allt först utan salt och sedan i med saltet. Häll ner i en olivoljad form. Pressa ut i kanterna. Låt jäsa i 30 minuter. Gärna längre. Men vill man att det ska gå snabbt så räcker det faktiskt. Ringla över lite olivolja, strö över lite flingsalt. In i ugnen sedan på 225 grader i 25-30 minuter. Servera direkt med riktigt kall gazpacho. Kyl även med isbitar om du tycker det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar