fredag 1 juli 2011

Hanna & Nilles romtårta

Detta är ett fantastiskt tilltugg till drinken, innan maten, medans man förbereder maten eller till ett glas vin när som. Man kan även göra den ännu finare och lyxigare med två sorters rom och vackrare godare favorit kex som passar bättre i smaken.

Ingredienser:
100g crème fraîche
200g philidelfia ost original
1 rödlök
Salt i peppar
Röd o svart rom
Salta kex (helst runda små) eller knäckebröd i små olika former

Blanda crème fraîche och philladelfiaost tillsammans med fint hackad rödlök, salt och peppar. Lägg ner smeten i en inplastad skål. Ställ sedan in skålen minst en timme i kylen.

Ta ut skålen och vänd upp smeten på en fin tallrik i mitten. Dra bort plasten.

Lägg sedan på romen, antingen i ränder över bomben eller som här i en färg, garnera med klippt gräslök eller hackad rödlök. Lägg kexen runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar