måndag 30 juli 2012

Surdegspizza på baksten på grillen!


Jättegod pizza som smakar som riktig stenugnsbakad pizza.

Ingredienser deg:
150 g surdeg
5 dl kallt vatten
1/2 dl jäst
13,5 dl dinkelmjöl från saltå kvarn
1 msk olja
1 msk salt

Blanda alla ingredienserna till degen utan saltet i en bakmaskin, låt den blanda degen i ca 10 minuter för att sedan blanda i saltet och köra 5 minuter till. Lägg degen i en oljad bunke och låt jäsa närmare 2 timmar.

Ingredienser tomatsås:
1 pkt krossade tomater
1/2 lök
1 vitlök
1 msk olivolja
salt, peppar och dragon

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka 10 minuter, mixa ihop allt med en handmixer. Koka sedan i några minuter till.

Kavla eller tryck ut degen direkt på stenen eller bakplåtspapper.
Bakstenen ska ligga i grillen från start så den inte spricker. Tänd grillen, lägg på stenen. När grillen når 250 grader är det bäst temperatur att börja.

Lägg på tomatsås och ost på pizzorna/pizzan, gärna även annat pålägg.

Placera bakplåtspappret på stenen och stäng locket på grillen. Titta ungefär efter 5-10 minuter tills sidorna fått färg och osten bubblar.

Var försiktig så inte pizzan får för mycket färg under.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar